sâmbătă, 4 iunie 2011

Viata in reclame


Un slogan are puterea de a te influenta, chiar si inconstient. Daca nu la nivel de cumparator, atunci la alte nivele, pe care le percepi(sau nu) mai tarziu. Pentru mine, reclamele reprezinta o ocazie nemaipomenita de a invata spaniola: se repeta, unele folosesc slogane deja cunoscute, sunt amuzante sau imi pun imaginatia la treaba.

Ce am invatat pana acum:

- "Compartida, la vida es más" - atunci cand o imparti cu altii, viata e mai frumoasa. Campanie desfasurata de Movistar. Chiar daca nu e chiar din campania actuala, puteti sa va faceti o idee cu un clip mai vechi care mi-a placut:





- "Cuida de ti" - ai grija de tine. Cine altcineva decat Garnier, daca mai era nevoie sa mai spun.

- "Disfrutate" - enjoy it - bucura-te. Verbul asta e atat de folosit in reclame incat e mai mult decat un cliseu. Bucurate-te de un nou plan financiar, de o noua masina, de cereale, dulciuri si cate si mai cate.

- "Tiempo de verano", folosit in clipul publicitar pentru produse de plaja al El Corte Ingles alaturi de "Summer time". Pentru ca spaniolii nu prea stiu engleza si pentru ca merge. Probabil ca in romana ar suna teribil sa traduci intr-o reclama altfel decat "magia verii", dar asa o sa ajungem sa avem generatii tampite daca legea titrarii filmelor se aproba.

Niciun comentariu: