miercuri, 6 aprilie 2011

Romanii sunt grozavi!


Dar ar fi bine sa le-o spuna si lor cineva! Sau sa-si spuna singuri asta!

Excelam in atatea domenii, avem atatia dintre ai nostri cu care ne putem lauda, pe care-i putem prezenta cu mandrie, dar multi prefera nulitatile, scandalurile, nulitatile. Fiecare tara isi are vedetele ei mondene. Acum vreo cateva saptamani marea gaselnita in SUA era faptul ca Justin Bieber s-a tuns. In Romania au fost Irinel si Monica, (I)Oana si Pepe si habar nu mai am cine, ca nu mai urmaresc nici Crinica Carcotasilor de o vreme. Dar ceea ce uita romanii sa faca este sa promoveze si VALORILE. Si nu vorbesc aici desppre reclame cu Nastase, cu Nadia sau nu mai stiu care fotbalisti, boxeri, actori care au excelat in domeniul lor la un moment dat.

Ascierea unui brand/marca cu o persoana nu e ceva nou, dar nu e promovare a valorilor. Promovare a valorilor nu este nici stirea prezentata la rubrica "Sport" despre noua cucerire a fotbalistului X.

Ceea ce ar trebui prezentat este performanta, intrebari si raspunsuri pertinete despre ce si cum si cat i-a luat unui om sa ajunga la performata de a ne reprezenta tara, de a castiga medalii, de a arata o parte din munca sa zilnica. Stiu ca nu toti sunt super fotogenici sau se pricep sa vorbeasca in fata camerelor, pentru ca pana la urma nu muncesc pentru a spune "Mama, sunt la TV!". Dar in mod sigur eu una as fi interesata sa aflu mai multe despre ce inseamna sa reprezinti Romania. La urma urmei reprezinti o tara intreaga, cu toate alea milioanele de romani care traiesc in tara sau in afara ei!

In mod sigur romanii nu sunt mediocri, sau daca sunt, atunci singur sunt si altii la fel de mediocri precum noi. Dar si excelam. Si daca nu am excela in atatea si atatea domenii nu mi-ar parea rau cand aud de etichetari stupide precum urmatoarele:

"Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"
"Romania e o tara frumoasa, pacat ca e locuita(de romani)"

Nu-ti place in Romania? Nimeni nu te impiedica sa te duci in Africa. Sau in alta zona mai putin locuita de pe Pamant. Daca nu vrei sa pleci, atunci fa in asa fel sa-ti placa. Dar inceteaza sa te mai balacesti in ipocrizie!

Niciun comentariu: