vineri, 7 ianuarie 2011

Plimbare pe malul marii




Ieri, 6 ianuarie, a fost zi libera legal, asa cum spuneam si in postul anterior. Dupa ce ne-am mosmodit prin casa am decis ca este vremea sa facem o plimbare pe malul marii, sa ne luam portia de sanatate: aerosoli si miscare.

Cu plimbatul pe nisip am luptat eu cat am luptat, dar am abandonat lupta la un moment dat si am mers pe traseul pentru plimbat/alergat/mers cu bicicleta aflat imediat langa plaja.

Constatari: foarte multa lume isi plimba canii. Desi stapanii sunt foarte atletici, cainii sunt foarte grasi. Foarte multe "noroace" de la acesti caini atat pe traseul pietonal, cat si pe langa. Plimbatul cainilor pe plaja este interzis. Cu toate acestea, o mltime de urme de caine plus cei vazuti de noi care zburdau pe plaja cu stapanii sau au lasat in urma gropi.

Daca in Praga stapanilor le sunt puse la indemana, in capat de stada, dispozitive cu pungi pentru colectarea nevoilor, aici stapanii ignora caratul pungilor.

Daca mai aud de un ecologist strain care vine in Romania sa stranga gunoaie de pe munti, mai ales unul spaniol, am sa-i dau cu ceva in cap sa se dezmeticeasca si sa-l fac sa se uite si in propria ograda. Toate zonele cu verdeata menite sa atenueze zgomotele intre autostrazi/strazi si zonele de locuit au, pe margine, o multime de gunoaie: ambalaje alimentare, doze si sticle de bere sau de bauturi energizante, ambalaje de la mancare fast-food si alte resturi neidentificabile. Nu am vazut pet-uri, dar asta nu face acest gunoi mai biodegradabil. Ii dau dreptate lui Adrian ca ar putea fi si mai rau, insa ar putea fi si mai bine, avand in vedere ca se cred "civilizati".

In oras, ori de cate ori este posibil, pietonii trec pe rosu daca nu vine nici o masina. Asta chiar pe langa masinile de politie parcate. Nu am prea auzit claxoane, chiar daca multi soferi s-au trezit cu pietonii in fata lor. Asadar, daca sunteti cu masina, multa atentie si mult calm. De asemenea, se acorda multa atentie biciclistilor si celor care alearga pe strazile inguste.

Dupa cateva ore bune de plimbare in care nu m-am putut abtine sa nu culeg scoici am pornit spre casa. Zau ca mi-ar fi placut sa pot iesi in barcon sa culeg o lamaie pentru ceai, dar am sa multumesc cu cele cumparate de la supermarket.

Niciun comentariu: