miercuri, 13 octombrie 2010

Ce faci cu aplicaţiile sâcâitoare şi invitaţiile nedorite pe Facebook?

E foarte simplu! Le ascunzi!

M-am mirat foarte mult să citesc sau să primesc întrebări de la oameni care nu folosesc un calculator de azi sau de ieri, ci de ani de zile şi care ştiu destul de multe despre comunicarea online.

Încetează să te mai plângi că nu-ţi plac aplicaţiile care postează în mod automat pe propriul Wall sau că primeşti invitaţii de a juca diferite jocuri ori de a răspunde la întrebări cel puţin ciudate!

Foloseşte butonul x care apare în colţ la fiecare mesaj, în colţul oricărei ferestre şi chiar în colţul reclamelor care apar pe Facebook. Ghici ce? Vei putea bloca aplicaţia cu totul şi va apare un mesaj de genul:

" Posts Now Removed

Posts from APLICAŢIA NEDORITĂ no longer appear in your News Feed. Edit News Feed Options"

Fără stres, fără status-uri de genul "Nu-mi mai trimiteţi invitaţii pentru XYZ că eu nu joc, vă implor! Nu mai postaţi aiurea întrebări idioate ş.a.m.d." Ai blocat, nu mai primeşti, nu mai apare nimic nedorit. Asta e pentru aplicaţii.

Pentru reclamele nedorite: foloseşte cu încredere x-ul ăla micuţ din colţul dreapta sus al reclamei. Puteţi selecta dacă reclama e ofensatoare, neinteresantă şi altele. Voi decideţi dacă vreţi să fie în câmpul vostru vizual reclame pentru bunuri sau servicii care vă interesează sau poate v-ar interesa vreodată şi cele care sunt absolut neinteresante.

Şi, dacă nu ştii ceva, nu uita că suntem în era motoarelor de căutare(ex. Google) şi uneori o întrebare de genul " cum să...?" sau "how to...?" ar putea să-ţi aducă răspunsul dorit. Dacă nu, adresează şi tu o întrebare publică. Răspunsul e uneori la distanţă de un click.

Niciun comentariu: