joi, 17 septembrie 2009

"Saracii" Romaniei - sa le marim nitel salariile

Le cer scuze celor care asteapta cateva mesaje de la mine, dar in aceasta perioada mi-am acordat timp. Timp pentru a gati o reteta buna de prajitura, timp pentru a avea aceleasi referinte in discutie cu un prieten bun si timp pentru Babylon 5. Timp pentru exercitii de respiratie si lumanari parfumate si o carte buna. Timp pentru alintat pisicile. Timp pentru calcat haine si pentru mici retusuri. Timp pentru plantat iarba pentru pisici. Toata lumea ar trebui sa-si acorde din cand in cand timp pentru sine.

Ce am citit ieri in presa:
"Coeficientul de ierarhizare al patriarhului Bisericii Ortodoxe Române (BOR) este indicat de asemenea în creştere, de la 11,2 la 11,7, similar remuneraţiei premierului, iar arhiepiscopul major şi mitropolitul de la BOR şi Biserica Româno-Catolică urcă la rândul său pe scala salarizării, de la 10,1 la 11.

Creşteri ale coeficienţilor sunt indicate şi pentru arhiepiscop şi şef de cult, de la 9,8 la 10,8, pentru episcop şi episcop-vicar patriarhal, de la 9,45 la 10,2, precum şi pentru episcop-vicar, episcop coajutor, episcop auxiliar şi arhiereu-vicar, de la 9,4 la 9,8."

Nenea patriarhul, ca angajat al statului, primeste in acest moment 11,2 salarii medii pe economie de la buget.

Cand mergi la orice biserica, trebuie sa platesti, asa cum se exprima si VisUrat. Insa primesti chitanta doar pentru o parte din servicii, sau nu primesti deloc. Eu as vrea sa-mi dea chitanta/bon pentru fiecare lumanare cumparata si pentru fiecare ban primit. Pentru ca sunt bugetari si restul este MITA. De ce sa mareasca salariile preotilor? Pentru ce banii din taxe si impozite sa ajunga la ei si nu acolo unde ar trebui?

Vreau si eu sa vad preoti si biserici care ajuta enoriasi. Vreau sa vad ca iau haine la cei mai putin bogati si sprijina batranii singuri sau tinerii cu adevarat talentati si inteligenti sa progreseze. Dar nu vad nimic din toate astea. Vad doar bani care sunt adunati si depozitati. Vad biserici noi construite tot din banii oamenilor pentru a obtine alti bani.

Intr-o parohie buna, un preot castiga cu Ajunul si Bobotaeaza banii pentru o masina. Realitate veche si cunoscuta de ani buni. Puteti face voi restul socotelilor.

Niciun comentariu: