vineri, 28 august 2009

Intelepciune din bucatarie


Daca vrei sa eviti sa-ti curga picaturi din cornetul de inghetata, ia o bezea (marshmallow) si pune-o in capatul cornetului.

(Sau suge inghetata din capatul cornetului, pentru Dumnezeu! Probabil ca stai in fotoliu ca un lenes si infuleci in fata televizorului.)

Pentru a preveni incoltirea cartofilor, pune un mar in aceiasi punga de hartie cu ei.

(Sau cumpara cartofi congelati, gata taiati. Sunt buni pentru aproape un an.)

Ori de cate ori pregatirea unei prajituri cere sa imprastii faina in tava, foloseste resturi dintr-o prajitura gata facuta su in acest fel nu vor mai exista urme albe neplacute pe prajitura.

(Sau mergi la patiserie. Le ai si gata decorate.)

Daca ai scapat ceva mai multa sare intr-o mancare care e inca in pregatire, curata un cartof si lasa-l sa fiarba impreuna cu mancarea pentru o interventie de urgenta.

(Daca ai scapat ceva mai multa sare intr-o mancare care e inca in pregatire, nu-i prea grav. Acum recita crezul unei femei adevarate: " Am pregatit-o , o mananci si nu-mi pasa ce gust neplacut are".)

Inveleste telina in folie de aluminiu inainte de a o pune in frigider si o vei avea proaspata pentru saptamani intregi.

(Telina? Ce e aia?)

Bate cateva albusuri de ou inainte de a da placitele la cuptor si vor capata o frumoasa crusta aurie.

(Placintele pregatite nu includ folosirea albusului de ou pe instructiuni pentru crusta, asa ca nu pun.)

Ia o jumatate de lamaie gata taiata si freaca-te la ceafa pentru durerile de cap. Pulsatiile dureroase vor inceta.

(Ia o lamaie, amestec-o cu gin, raceste si bea. Toate durerile vor disparea.)

Daca ai o problema cu deschiderea borcanelor, incearca sa folosesti manusile din latex pentru bucatarie. Suprafata lor e mai putin alunecoasa si vor crea suficienta aderenta pentru a-ti permite deschiderea borcanelor.

(Sau du-te si intreaba-l pe vecinul dragut de alaturi daca nu-l poate deschide.)

Nu arunca resturile de vin ramase. Ingheata-le in forme de cuburi de gheata pentru a le folosi pentru diferite retete si sosuri.

(Resturi de vin? Hei, cu cine vorbesti?)

Niciun comentariu: