vineri, 8 mai 2009

Lumea e mai mica decat crezi


O calitate esentiala pentru oricine lucreaza intr-un domeniu public, fie ca este vanzatoare la magazinul din coltul blocului, agent de vanzari sau trainer, este onestitatea si sinceritatea. Apreciez in mod deosebit aceste calitati alaturi de pasiunea pentru ceea ce faci.

Pasiunea pentru ceea ce faci nu trebuie sa fie sustinuta doar de salarizare, desi aceasta caracteristica nu este nici putin importanta, nici de neglijat. Dar o adevarata pasiune nu va contoriza orele sau minutele pe care le aloci dupa programul si condica de lucru, tocmai pentru ca acele putine minute sau orele pe care le aloci in mod suplimentar, din timpul tau, se reflecta mult mai bine in modul in care abordezi o problema sau o situatie neobisnuita aparuta in timpul orelor de lucru.

Nu de putine ori am consultat materiale suplimentare sau, in timp ce spalam vasele, ma gandeam la cum pot oferi solutia cea mai buna pentru un client. A doua zi, dupa obtinerea acelei stari de castig pentru ambele parti, atat pentru client cat si pentru companie, ramane si satisfactia personala.

Pasiunea si satisfactia personala te ajuta sa reduci stresul la locul de munca. Mai putin stres inseamna mai multi clienti fericiti, sarcini de lucru mai bine realizate si timp suplimentar pentru a consulta un articol sau newsletter util atat pe plan personal, cat si profesional.

Programul de lucru trebuie sa fie flexibil in masura in care angajatorul observa ca acele articole consultate vin in sprijinul afacerii lui. In calitate de angajat, multi uita ca nimeni nu este interesat sa-ti ofere de lucru daca nu-i oferi, pe langa o mai buna vizibilitate, renume sau o imbunatatire a imaginii firmei, si un profit suplimentar.

Sinceritatea vine din nou in discutie, atat in recunoasterea propriei valori - unii isi subevalueaza valoarea, pe cand foarte multi isi supraevalueaza valoarea - cat si in modul in care aceasta valoare este "pusa pe taraba". Atunci cand alcatuiesti un cv sau il actualizezi in cadrul unei retele sociale, trebuie sa te asiguri ca toate datele sunt corecte si exacte, corespunzatoare cu datele inregistrate in contractele incheiate cu angajatorii si partenerii de afaceri. Pentru ca poti duce in eroare( ca sa nu spun minti) de cateva ori, dar pe termen lung propria ta imagine personala are de suferit.

Legat de imagine personala, si o gluma foarte la obiect primita recent:

Un tanar vine la biserica sa se marturiseasca. Se aseaza in genunchi in fata preotului si spune:
- Parinte, am pacatuit!
- Stiu, fiule, am citit pe blogul tau.

In incheiere, recomand urmatorul filmulet:

Niciun comentariu: