joi, 14 august 2008

Jocurile Olimpice 2008


Jocurile olimpice de anul acesta mi se par cele mai spectaculoase din cate am vazut. Alegerea Chinei drept tara gazda a starnit mari controverse, mai ales pentru cei care sustin independenta Tibetului. Au aparut tot felul de povesti despre munca titanica si aproape sclavagista prestata de muncitorii stadioanelor olimpice, precum si fotografii cu soldati carora le erau introduse bolduri in culerul camasii pentru a pastra pozitia capului super dreapta. Antrenamentele pentru cei care au fost in spectacol au fost dese, repetate si mai ales super secrete. Rezultatul as putea spune ca a intrecut asteptarile.
Sportivi miliardari participa alaturi de incepatori la aceste jocuri, fiind una dintre discrepante. O singura tara a fost eliminata, pentru ca nu a mai putut participa singurul ei sportiv. Foarte multe cazuri de dopaj, unele depistate, alti sportivi retrasi chiar inainte de anuntarea rezultatelor.
Alte ciudatenii: artificii create pe calculator. Inca nu inteleg cum au putut crea 55 de minute de artificii pe calculator sau cat din ele au fost generate, dar acest lucru a fost aprobat de Comisia Jocurilor Olimpice, asa ca nu-mi bat prea tare capul. Mai ciudat si putin dezamagitor a fost playback-ul executat de fetita care a interpretat pe scena si care a fost aleasa pentru ca cealalta fetita nu era destul de "fotogenica". Mai sus regasiti fotografia celor doua care a aparut in Times, cu felicitari pentru Yang Peiyi si minunata ei voce.

Despre rezultatele excelente pana acum ale romanilor nostri am sa revin intr-un alt post.

Reactia comunistilor din Corea de Nord a fost si ea una de amploare: au executat un minunat spectacol in aceiasi perioada pentru conducatorii lor iubiti, care-i infometeaza bine, chiar daca nu era in program nici o sarbatoare legala, precum ziua "iubitului lor conducator".Suna cunoscut?

Am intalnit numeroase promo-uri pentru Jocurile Olimpice, dar cele de acum sunt absolut spectaculoase, in special cele care sunt legate de mitologie.

Legat de Calatorie spre vest, celebra legenda chineza:



Cantareti pusi la treaba:



Jackie Chan facand ceea ce se pricepe:



Mai este un promo dragut legat de super puterile atletilor, pe care sper sa-l gasesc in curand.

Niciun comentariu: