vineri, 8 august 2008

Din ziare adunate


Se pare ca suntem de mult un popor de papa-lapte. Cam de 5000 de ani. Cam asa spun arheologii, clasandu-i pe cei din Anglia pe al doilea loc, adica 4000 ani. Stiu si eu ca dupa vanatoare a urmat cresterea animalelor, de aia nu pot sa zica vecinii nostri ca nu eram pe aici, de vreme ce nu erau strabunii nostri plecati la vanatoare, ci se sprijineau in toiege si cantau din frunza. Acum nu stiu daca vasele alea de lut testate de ei aveau urme de lapte proaspat sau chisleag, sau daca era ceva pregatit special sa dea mai multe grade, ca stim cu toti ca laptele si cu mierea dau un fel de bautura. Nu ca le-ar fi lipsit vinul sau berea, dar sunt sigura ca dacii preferau diversitatea.

Am dat si de o alta stire in ziarele de azi: suntem in topul primilor 10 tari europene consumatoare de bere, pe locul sase. Daca la consumul de lapte ne situam cam inspre coada - desi ma cam indoiesc de precizia clasamentului, de vreme ce nu se prea ea in considerare si laptele baut din productie proprie -la bere stam bine. La urma urmei, si berea e un aliment, nu? "Ia cu paine, Gicutule!"

Si cat mai te delectezi cu berea, poti sa privesti si calendarul cu politiste care nu sunt politiste, ci manechine, scos de Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor pentru imbunatatirea imaginii. Sunteti siguri baieti ca mai puteti imbunatati ceva? Cel mult creste cantitatea de...saliva a cumparatorilor.

Niciun comentariu: